3 luokan tilasuunnittelua

Tila, missä on hyvä olla 

Saimme koulullemme muotoilijavieraan, joka piti kahdelle kolmosluokalle aistityöpajaa, jossa oppilaat pääsivät rakentamaan mieluisia tiloja.  

Paja aloitettiin tunnelmaan virittäytymisellä, sopivalla musiikilla ja katsomalla hieno muotoiluvideo. Näiden pohjalta jatkettiin valitsemalla itselle mieluinen kangastilkku, joiden kuosi ja väri tuntuivat juuri siihen hetkeen sopivalta. Kangastilkkujen värimaailma ja runsaus inspiroivat oppilaita edelleen tilan suunnitteluun ja rakentamiseen.

3lktila1jpg

Ryhmä sai kapalevystä tehdyn ison alustan, johon aloitettiin suunnittelemaan värimaailmaa ja tunnelmaa tilasta, missä on hyvä olla. Jokainen oppilas sai isosta pohjasta oman alansa, johon aloitti rakentamaan omaa mieluista tilaansa. Materiaalien runsaus ja vapaa käyttö inspiroi oppilaita mahtaviin tuotoksiin, joita tukivat ihanat esittelyt valmiista tiloista.  

3lktila2jpg

Muotoilija Reetta Lukka: ”Olin vakuuttunut päivän annista. Lapsissa elää uskomaton luomisvimma ja osaaminen, kun vain antaa kanavat. Hintan koulussa muotoilukasvatussuunnitelma on osa oppimista ekaluokasta alkaen. Luottamus itsenäiseen kykyyn visualisoida ja ratkaista ongelmia yksin tai yhdessä välitty.”