Joulun tunnelmaa

Olemme opiskelleet geometriaa matematiikassa. Siihen kuuluu esimerkiksi symmetriaa, peilausta sekä erilaisia kuvioita ja viivoja.

Sitten alkoi joulukuu lähestyä. Opettaja kertoi, että voisimme suunnitella ihan omat joulupallot! Tutkimme aluksi, millaisia kuusenkoristeita on jo olemassa. Suunnittelimme erilaisia kuvioita joulupalloihin yksin. Sen jälkeen kehittelimme kuvioita parin tai pienen ryhmän kanssa. Emme aluksi aina muistaneet, että kuvion piti olla geometrinen, kun innostuimme niin suunnittelemaan – joulu on niin mukavaa aikaa! Piirsimme esimerkiksi tonttuja, poroja, joulukuusia ja lahjapaketteja. Pian huomasimme, että kuusesta ja lahjapaketista saa peilaamalla symmetriset kuviot.

Oli aika haastavaa saada kuvioista selkeitä, kun piti osata piirtää tuplaviivat. Tuplaviivoja tarvitaan suunnitelmassa siksi, että laserleikkuri osaa leikata oikeat kohdat irti. Oli aika vaikeaa huomata, mitkä joulupallossa on kuvioita ja mitkä ovat välejä. Meni ihan silmät solmuun välillä.


img_20211208_133645-collage_1639732948jpg

Opimme tässä työssä geometriaa ja suunnittelua ja piirtämistä. On jännittävää päästä ripustamaan itse suunnittelemiamme koristeita joulukuuseen! Voimme tulevina vuosina aina jouluisin muistella, miten olemme itse suunnitelleet joulukoristeita yhteistyöllä.

1-2B -luokan oppilaat